Maandoverzicht september 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

September was weer een drukke maand voor ons en dus valt er genoeg te schrijven. De zomer is weer voorbij en de herfst is deze maand begonnen. Dit was af en toe al goed te merken aan de regenbuien en wind, maar aan de andere kant hebben we ook nog kunnen genieten van de zon. Ik vind september over het algemeen wel een fijne maand qua weer en ook dit jaar viel het niet tegen. Marcel was blij met zijn nieuwe, gele regenlaarzen. Die kon hij goed gebruiken deze maand.


Het eerste weekend gingen Pel en ik samen naar Comic Con Amsterdam in de Rai. Vorig jaar zijn we hier voor het eerst samen geweest en toen vonden we het eigenlijk best wel klein. Toen heb ik het naar mijn zin gehad, maar dit jaar vond ik het een stuk minder leuk. Dat was wel jammer. Ik heb niet eens wat gekocht. Wat wel leuk was, was het interview met Kenny Rubenis van de strip Dating for geeks. Dat was voor mij dus wel het hoogtepunt.

Wij waren niet de enige die uitstapjes maakte. Marcel ging op pad met zijn opa’s en oma’s. Met mijn schoonouders bezocht hij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ik kreeg de hele dag foto’s van een blij mannetje met een vrolijk gezichtje. Vroeger kwam ik ook vaak in deze dierentuin met mijn ouders, dus stiekem wil ik er zelf ook wel weer een keer heen. Dat komt wel, maar Marcel kan deze dierentuin erbij zetten op zijn lijstje. Met mijn ouders ging Marcel later die week naar het Nijntje Museum in Utrecht. Ik dacht dat hij daar nog te klein voor zou zijn, maar hoorde dat hij zich heel erg goed vermaakt heeft. Hij wordt ook wel heel snel groot, het is inmiddels een echte peuter. 

Mijn zwangerschap verloopt goed. Ik ben deze maand twee keer op de poli geweest in het WKZ. Met 10 weken hadden we een termijnecho en ik kreeg 4 dagen cadeau. De uitgerekende datum is daardoor verplaatst naar 30 maart 2018. Ik ben heel benieuwd of de kleine zich ook al in maart laat zien of dat het toch april gaat worden. Ik ben uitgerekend op Goede Vrijdag, dus misschien wordt het wel een Paaskindje (1 april!) In de 12e week had ik een afspraak met de gynaecoloog tijdens het diabetesspreekuur. Door mijn gastric bypass kunnen ze niet op de gebruikelijke manier in de gaten houden of ik zwangerschapsdiabetes heb, dus we hebben de alternatieven doorgenomen. In week 16 moet ik nuchter bloed laten prikken en daarna bepaalt de gynaecoloog wat er verder nodig is. In oktober heb ik een afspraak voor een geslachtsbepaling. Ik kan echt niet wachten om uit te vinden of we een jongetje of een meisje krijgen. Niet omdat het uitmaakt, maar omdat ik heel erg nieuwsgierig ben.

Verder kwam ik er achter dat fietsen gevaarlijk kan zijn. Ik had een ongelukje op de fiets en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er werden röntgenfoto’s gemaakt van mijn onderbeen om te kijken of daar een breuk zat, maar gelukkig was alles verder in orde. Ook werd er een echo gemaakt. Met de baby ging alles goed en ik mocht dus gewoon terug naar huis.

Marcel groeit en ontwikkelt maar door. Soms gaat het me wel wat te hard. Deze maand hadden we de twee jaar check op het consultatiebureau. Ook heb ik hem ingeschreven op de peuterspeelzaal. Hij mag daar begin 2018 ergens beginnen. We krijgen de exacte datum nog te horen. Daarnaast hadden we nog geen basisschool uitgekozen, omdat we destijds nog niet wisten waar we zouden gaan wonen. Dat is nu duidelijk en daarom heb ik in oktober twee afspraken op basisscholen in de buurt. Nu maar hopen dat er eentje bij zit die ons bevalt en dat daar dan ook nog plek is rond zijn vierde verjaardag.


Deze maand ging Pel voor het eerst naar het buitenland voor zijn werk. Het gaat niet de laatste keer worden, maar het waren nu wel meteen twee weken. Hij ging naar Parijs en ik besloot hem een weekendje op te gaan zoeken. Ik vind Parijs veel leuker dan ik me kon herinneren, maar het was dan ook 17 jaar geleden dat ik er voor het laatst geweest ben. Toen was ik er met school en dat is natuurlijk wel heel anders. Gelukkig is Pel gisteren thuis gekomen. Marcel en ik haalden hem op Schiphol op. Dat was voor hem een hele belevenis en ik kom hier zeker nog een keer op terug op mijn blog.

Op 28 september is de renovatie van onze badkamer en toiletten begonnen. De komende weken is het huis dus een puinhoop en we kunnen nog niet thuis douchen. Overdag ligt het water er steeds uit en we hebben niet altijd een toilet bij de hand. Ik ben dus al een paar keer bij de buren gaan aanbellen. Je kunt tenslotte ook niet hele dagen van huis weg zijn.

Ik las de volgende boeken

  • Friend Request – Laura Marshall
  • Wild & Structure (Structure #2) – Mariëlle Brouwer
  • Tot je valt – Lidewij Martens
  • Bite Club (Morganville Vampires #10) – Rachel Caine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.