Maandoverzicht februari 2020

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Gelukkig is februari de kortste maand van het jaar, want ik ben altijd wel blij als de lente in zicht komt. Hoewel we momenteel niet echt kunnen spreken van lekker weer, met de sneeuw, hagel en regen deze week. Van mij mag het voorjaar snel komen. Nu blik ik eerst nog even terug op februari.

Op 8 februari werd mijn moeder 60 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. In de middag hadden we een fotoshoot met z’n allen. Het was een enorme chaos met vier kleine kinderen, maar wel erg leuk. De foto’s zijn mooi geworden. Na de shoot hebben we de kinderen naar de oppas (buurman) gebracht en gingen we terug naar Houten voor een feestje. Eerst gingen we lekker uit eten en daarna was er een feestje met live muziek.

Verder was het een stormachtig weekend. Kater Chester was weer in de boom geklommen en wilde er niet uit. Luid miauwend hield hij de hele buurt wakker. Omdat storm Ciara over het land raasde, had de brandweer wel iets beters te doen dan een kat uit de boom redden. Hij zou er dus zelf uit moeten komen. Na 2,5e dag stond meneer overigens weer voor de deur met zo’n uitdrukking van ‘Wat? Is er iets?’ en hij ging verder alsof er niets was gebeurd. Verder hadden we ook nog stormschade, want onze schutting was weggewaaid.

Marcel was op school bezig met het thema ‘kunst’ en ze hadden allerlei kunstwerken gemaakt. Aan het einde van de week mochten we in het kleutermuseum komen kijken. Het was leuk om te zien wat ze allemaal gemaakt hadden en Marcel was trots op zijn kunst.

In het Valentijnsweekend waren de kinderen uit logeren bij onze ouders. Daarom konden we gezellig samen naar de bioscoop. We zagen Birds of Prey, de nieuwe Harley Quinn film. Ik vond m erg leuk. Op zaterdag genoten we van mijn verjaardagscadeautje: Een nachtje weg bij Van der Valk in Assen, inclusief live cooking buffet. Het was een fijn weekend.

Als ik niet lekker in mijn vel zit, houd ik van koken en nieuwe recepten uitproberen. Dus ik snuffelde wat rond op Pinterest en maakte een weekmenu met vreemde gerechten. Zo aten we een heerlijke stamppot met onder andere witlof en rucola, maar ook (vega) pasta met boerenkool en andere groenten en risotto met spinazie en kip. Het was allemaal erg lekker, maar de mannen waren in eerste instantie wel een beetje achterdochtig.

Afgelopen week had Marcel vakantie. Hij gaat zelf liever naar school, maar we hebben wel geprobeerd om het leuk te maken. Op dinsdag gingen we samen naar de Nick Jr voorjaarsbios. Dat was zijn eerste keer in de bioscoop. Het was gezellig. Daarna ging hij een paar dagen bij opa en oma logeren. Die kleine bofkont mocht mee naar het China Light Festival in de dierentuin en ook nog naar Monkey Town. Zo was de week snel voorbij.

We sloten de maand af met een dagje rommelen in huis, en een uurtje langs bij ons buurjongetje die 7 wordt dit weekend. Met dit weer heb ik in elk geval weinig zin om nog naar buiten te gaan, dus we sluiten de maand rustig af.

Ik las de volgende boeken:

  • We doen wat we kunnen – Lykele Muus
  • True Love at The Lonely Hearts Bookshop – Annie Darling
  • PS. Ik hou nog steeds van je (To all the boys I’ve loved before #2) – Jenny Han
  • Veel liefs, Lara Jean (To all the boys I’ve loved before #3) – Jenny Han

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.