Liebster award – deel 3

liebsteraward

Vanmorgen ontving ik een tweet van Vanessa dat ze me getagd heeft voor een Liebster award. Het is dan wel de derde keer dat deze langs komt op mijn blog, ik vind het toch altijd weer leuk. Ze stelde 11 vragen over boeken (en andere dingen) en omdat dit goed past bij mijn blog, zal ik ze invullen.

1. Wat is het laatste boek dat jou aan het huilen heeft gebracht?
In 2013 las ik “The fault in our stars” van John Green. Dat was een boek waarbij ik heb gehuild en wat me is bijgebleven. Ik vond het zo’n mooi verhaal, zo mooi geschreven en tegelijkertijd zo verdrietig. Dit boek had ik liever 6 sterren gegeven dan 5 op Goodreads, maar helaas kan dat niet.

That momentbron

2. Wat doe je als je alleen thuis bent?
Lezen, schrijven of series kijken die Huib niet leuk vind. Op dit moment kijk ik ‘Gossip Girl’ als hij er niet is, want dat kan hem niet echt boeien. Ik geniet ervan.

3. Welk boekpersonage zou je graag eens een slag in zijn/haar gezicht verkopen?
Ik ben een beetje moe aan het worden van Zoey in de House of Night serie. Ik vind haar heel nep over komen en ze komt overal mee weg. Die kan wel een wake up call gebruiken als je het mij vraagt. En een paar foutjes in haar karakter. Toch blijf ik de boeken lezen. Ik ben ergens na al die jaren wel benieuwd naar het einde (al had dit van mij na deel 5 wel mogen komen eigenlijk, want het verhaal is nu wel heel bizar aan het worden)
Imperfection-is-beautybron

4. Wat is je favoriete citytripbestemming?
Daar hoef ik niet lang over na te denken, want dat is zeker Londen!! Ik hou van die stad. We zijn er in januari nog geweest en het liefst zou ik alweer een nieuwe reis plannen. Als ik toch eens geld had.

5. Nooit meer chocolade eten of nooit meer het laatste hoofdstuk van je favoriete boek herlezen?
Nooit meer chocolade. 

6. Zomer, lente, herfst of winter?
De lente is mijn favoriete seizoen. Ik vind de temperatuur dan het lekkerst, maar het voelt ook elk jaar weer als een nieuw begin. Alles komt tot leven, ik vind baby eendjes en lammetjes enorm schattig en de lente ruikt lekker fris, zelfs als het regent.

7. Naar welke fictieve wereld zou je graag eens een daguitstapje maken?
Ik vind het personage Georgina Kincaid uit de Succubus serie van Richelle Mead heel erg gaaf. Hoewel het zich min of meer in de echte wereld afspeelt, komen er wel veel personages in voor die je in het gewone leven niet tegen komt. Haar wereld lijkt me best tof om eens in te stappen.

succubus-on-top-quoteBron

8. Welk gerecht kan je helemaal zelf (goed!) koken?
Ik kan van alles maken al zou ik mezelf zeker geen keukenprinses willen noemen. Het leukste en lekkerste vind ik risotto.

9. Zou je jouw kind ooit naar een boekpersonage vernoemen?
Bij mijn kat heb ik dit wel gedaan (Bella), maar dat kwam omdat iedereen zei dat het een mooie naam was en mijn Bella is ook een mooie poes dus de naam past bij haar. Bij mijn kinderen zou ik dat minder snel doen. Anderzijds lees ik zoveel boeken dat elke naam wel ergens in voor zou komen.

10. Wat gebeurde er in de laatste droom die je je herinnert?
Oei… ik herinner me vaak dromen, maar het is altijd een chaos in mijn hoofd ’s nachts. Met veel personages (bekenden en onbekenden), gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen en erg onlogisch zijn en veel chaos. ’s Nachts ben ik vreselijk druk in mijn hoofd! Vannacht droomde ik over het boek wat ik aan het lezen ben (‘Clockwork Angel’) en ik verzon er een einde bij. Vandaag maar even doorlezen om te kijken of hier ook maar iets van klopt.

11. Welke boekverfilming vond je het slechtst/meest teleurstellend?
De verfilming van ‘I am number four’ vond ik echt slecht. Na 20 minuten heb ik hem uit gezet, want ik vond het verschrikkelijk. En dat terwijl het qua boeken wel één van mijn favoriete series is. Jammer dus.

12 reacties

 1. Kim

  Leuk verhaal! Ja, Londen… <3 Maar geen chocolade meer eten?!? Echt, ik zou het niet kunnen 😉 Trouwens, Risotto heb ik dus nog nooit gegeten! :-O

  Maar I Am Number Four vond ik echt een leuke film! Alleen ik heb het boek/de boeken (dat weet ik niet eens!) niet gelezen, misschien dat het daardoor komt?

 2. Vanessa

  Leuke antwoorden Roxanne! Sorry dat je blijkbaar al 3x eerder genomineerd was, oops 😀 Niet evident om mensen die vinden die er nog niet aan meededen, maar ben blij dat je toch geantwoord hebt!

  Geniet nog van je zondag 🙂

  • Roxanne

   Volgens mij heeft bijna iedereen hem al eens gehad, maar hij blijft rond dwalen in blogland. Ik vind het wel een leuke manier om bloggers beter te leren kennen.

 3. Zoë-Amber

  Wat een leuke antwoorden (en gefeliciteerd met je derde nominatie).

  Ondanks de porno-kaft klinken de boeken wel als iets dat ik zou willen lezen. Ik ga maar eens op speurtocht XD
  (En ik ben het niet met je eens wat betreft I am number four. Al is het maar vanwege de eyecandy ;))

 4. Khim

  Gefeliciteerd met je 3e nominatie! En wat een leuke vragen en antwoorden. Wat betreft de dromen ben ik ’s nachts ook een en al chaos. Precies zoals je omschrijft, druk, bekende en onbekende personen die je tegen komt, logische en onlogische situaties alles snel opeenvolgend. The Fault in our stars van John Green ben ik nou ook aan het lezen en ik doe er bewust erg langzaam over om het te lezen. Het is een pareltje!

 5. Mich

  leuk om te lezen! Risotto favoriete gerecht, verrassend. Ik vind risotto ook heerlijk maar het is zo bewerkelijk om het te maken 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.