Let’s Dough It

geplaatst in: In de keuken | 0

Mijn moeder bakte vroeger vaak en ik vond het altijd leuk om te helpen. Helpen was natuurlijk een groot woord, maar de beloning mocht er zijn: Proeven van het deeg was altijd het lekkerste van het hele verhaal. Stiekem was het deeg vaak nog lekkerder dan de cake of koekjes zelf! Inmiddels bak ik zelf af en toe voor en met de jongens, maar ik laat ze eigenlijk zelden proeven van het deeg. We weten inmiddels dat sommige ingrediënten niet goed voor je zijn als je ze rauw eet. Let’s Dough It snapt deze struggle en heeft een webshop geopend met cookie dough dat je wel kunt eten zonder te bakken. Hoe lekker is dat?

Cookie Dough

Vorige week kreeg ik een aantal bakjes met koekjesdeeg opgestuurd om te proeven. In mijn pakket zaten de smaken chocolate chip, cookie & cream en unicorn. Whut? Unicorn?! Jaaaa een mierzoete combi van roze koekjesdeeg met allerlei lekkers er doorheen. Dit bakje werd vrij snel in beslag genomen door Pel, want die vond het echt heerlijk. Mijn persoonlijke favoriet was de cookies & cream, want daar proefde je naast het zoete ook iets zoutigs en die combinatie was fantastisch. Mijn favoriete moment om hiervan te snoepen was tijdens het lezen van een boek. In de hand een boek, met de andere hand kleine stukjes deeg afbreken en op eten. Klinkt hemels, toch?

Koekjes bakken

Na een paar dagen vroegen de jongens of we koekjes in huis halen. Ik haal die niet zo heel vaak, maar nu had ik de cookie dough in huis en daar kun je uiteraard ook gewoon koekjes mee bakken. Ik heb het twee keer geprobeerd. De eerste keer was ik afgeleid en zaten ze iets te lang in de oven. Ze kregen toen de structuur van kletskoppen, maar de smaak was er niet minder om. De tweede keer lukten ze perfect. Ik had dolblije mannen in huis. Ze waren veel lekkerder dan de koekjes die ik zelf wel eens bak (en die zijn al lekker, dus ja, dit was echt goed spul!) en de keuken was ook nog eens een stuk schoner.

Kort samengevat waren wij hier erg enthousiast over het pakket wat we mochten ontvangen. We hebben er heerlijk van gesnoept, zowel met een lepel als in de vorm van koekjes. Marcel vroeg al wanneer ik weer een bestelling zou plaatsen. Daar had ik nog geen antwoord op, maar de cookie dough valt duidelijk in de smaak bij ons in huis.

Voor dit artikel heb ik producten ontvangen van Let’s Dough It. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.