Leesmarathon: Een update

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 4

Dag vier van de Nederlandse Leesmarathon is aangebroken en ik wilde jullie even een kleine update geven van hoe het nu gaat. Maandagmiddag las ik het boek “Deadline” van Sabine van der Eynden in één ruk uit. Ik kocht dat boek ooit voor 79 cent bij Action met het idee dat er dan niet veel aan mis kon gaan als het geen leuk boek was, maar ik heb me er prima mee vermaakt! Misschien niet de beste thriller ooit, maar wel leuk om gelezen te hebben en spannend genoeg zonder dat er écht gevochten werd. Dinsdag begon ik aan het eerste deel van de Hex Hall serie van Rachel Hawkins. Series lezen toch makkelijker weg dan losse boeken en daarom leek me dat handig voor deze week. Inmiddels ben ik op de helft van deel twee van de serie (“Demonglass”). Het liefst wil ik dit boek vanavond nog uit lezen. Het doel was tenslotte om vijf boeken te lezen, dus dan zou het handig zijn als ik nog maar twee boeken hoef te lezen in de laatste twee dagen.

Ik heb deze week flink wat meer tijd om te lezen dan ik had verwacht. Omdat ik sinds dinsdag verga van de pijn in mijn rug, ben ik veel thuis geweest en heb ik op bed liggen lezen. Helaas ben ik wat suf van de pijnstillers en daardoor lees ik weer minder snel dan anders. Het heeft me dus geen voorsprong opgeleverd. Het goede nieuws is wel dat ik iets te doen heb terwijl ik op bed lig. Normaal gesproken zou lezen misschien snel gaan vervelen in deze situatie, maar nu had ik me al ingesteld op een week veel lezen en daarnaast ben ik leuke boeken aan het lezen.

Voor ik ga slapen

Naast het lezen komt er elke dag een challenge voorbij op de website van de leesmarathon. Tot nu toe heb ik er nog niet aan mee gedaan. Mijn naam spellen met de eerste letter van de titels van boeken voelt bijvoorbeeld redelijk onmogelijk aangezien ik een X in mijn naam heb zitten en geen boeken in huis heb die met een X beginnen. De ‘Achter de rug’ challenge van Storyhunters vond ik wel leuk om aan mee te doen. Het idee van deze challenge was het maken van een Nederlandse of Engelse zin met de titels van minimaal drie boeken. Ik heb boeken in beide talen in mijn kast staan en vond hem lastig, maar ik vond deze drie boeken erg lief bij elkaar. Op de foto hiernaast zie je het resultaat.

Voor ik ga slapen mail je me: “Ik ook van jou.” 

Ik duik nu mijn boek weer in en zal jullie zondag laten weten hoe de rest van de week verlopen is en of ik mijn doel gehaald heb.

4 reacties

  1. Anne

    Wel een geluk bij een ongeluk dat je nu zoveel kunt lezen! Beterschap met je rug en veel plezier met het lezen 🙂

  2. Miranda

    Je gaat lekker! Ik sla deze challenge over, doe al mee met de Goodreads challenge voor 2013. Heb nu 64 boeken gelezen dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.