Home sweet home

geplaatst in: Thuis | 7

Dit weekend schreef ik nog over mijn lentekriebels. Hoewel de zon weer verdwenen is en het buiten grijs en koud is, blijft het bij mij kriebelen. En dat zorgde ervoor dat ik zondag samen met mijn moeder ben begonnen met het poetsen en opruimen van mijn flat. Iets wat ik een beetje heb laten versloffen deze winter, omdat ik elke keer druk ben geweest met andere (leukere) dingen. Langzaam maar zeker is mijn huisje steeds minder gaan voelen als ’thuis’. Ik d kijk steeds vaker naar mogelijkheden om te verhuizen. Dit is moeilijk in de stad en op korte termijn helemaal niet te realiseren. Ik merkte aan mezelf dat ik hier verdrietig van werd.

Samen met mijn moeder heb ik wat dingen op een rijtje gezet. Ik wil binnenkort een lijstje gaan maken met alles wat ik in huis wil veranderen of doen. Dingen die ik schoon wil maken, wil aanpassen of klussen die gedaan moeten worden. En dat dan kamer voor kamer opschrijven. Dat zal best een lange lijst worden. Zo ben ik de paarse muren in mijn woonkamer zat en zou ik graag een nieuwe eettafel willen hebben. Ook wil ik gaan kijken voor nieuwe kasten zodat we dingen efficiënter op kunnen ruimen. Boven aan deze lijst staan alvast twee dingen. Het opnieuw witten van de badkamer en het opruimen van de schuur.

Aan punt twee ben ik alvast begonnen. Maandag zijn we al een keer met een volle auto naar de gemeentewerf gereden om spullen weg te gooien en te recyclen. Daarnaast komen er langzaam maar zeker advertenties bij op Marktplaats. En dat lijkt goed te werken, want vanavond kwam er iemand de oude konijnenkooi ophalen. Ik moet hier in de loop van de week weer mee verder gaan. En als er wat meer ruimte ontstaat, dan kan ik gaan kijken wat ik daarmee kan en wil doen. Die dingen kunnen dan weer op mijn to do lijst.

Ik kijk nu al uit naar de momenten waarop er iets af is, maar ik weet ook al dat ik ‘Project Huis’ vaak zal gaan vervloeken. Ik ben de trotse eigenaar van twee linkerhanden en ik kan soms flink ongeduldig zijn. Het wordt een lange, tijdrovende klus, maar als we elke keer een beetje doen, dan moet het ooit lukken. Het onderliggende doel is dat ik dan misschien minder na ga denken over verhuizen en weer ga genieten van mijn flatje, waar ik ooit zo ontzettend blij mee was!

7 reacties

 1. Sandra

  Ik hoop dat je je snel weer thuis zult voelen in je flatje. Dat is zo belangrijk dat thuis gevoel! Ook hier dus een project “Huis” gaande, maar zoals je weet is dat ook wel noodzaak. We zijn gisteren voor de derde keer naar de vuilstort geweest en vrijdag gaat de schuur een opruimbeurt krijgen. Dan zijn we bijna zo ver dat we eigenlijk straks gewoon kamer voor kamer kunnen over verhuizen.

 2. Stéphanie

  Je moet niet teveel in een keer willen doen vooral, dan gaat het je zeker lukken je huis helemaal te krijgen zoals jij dat wil. Marktplaats is trouwens wel echt ideaal he!

 3. Mich

  Oh dat is wel minder als je je niet meer thuis voelt in je eigen appartement. Nu moet ik zeggen dat project huis iets is wat doorlopend aan de gang is. Maar wil je in Utrecht binnenstad blijven? En ga je nu actief rondkijken? Of wil je nu voorlopig gaan veranderen in je huidige appartement?

  Kijk ik kan ook vragen stellen 🙂

  • Roxanne

   ik zie het ja! (ga ik ook even tegen mezelf schreeuwen?)

   Ik ga voorlopig hier thuis aan de slag. heb net een nieuw, schoon shampoo rekje gekocht voor in de douche dan kan dat vieze ding weg. Verder gisteravond begonnen aan een soort van plan van aanpak om de logeerkamer op te doeken en er een bureau neer te zetten… ook wel veel werk, maar als het straks weer naar mijn zin is hoef ik misschien ook niet zo nodig te verhuizen.

   Verhuizen zou ik leuk vinden, maar liefst wel in (de buurt van) Utrecht en ik sta pas weer 4,5 jaar ingeschreven en dan maak je dus echt geen kans op een groter huisje dan ik nu heb… nee dan eindig je als 3ooe op de lijst dus dat is echt niet grappig!

 4. Ise

  Ik denk dat je daardoor ook een stuk opgeruimder kan worden in je hoofd, opruimen werkt daar bij mij heel goed voor!

 5. Marcella

  Een leuk project, al komt er nog wel veel bij kijken. Maar ik denk dat je met wat simpele dingetjes al erg gelukkig wordt. De muren een andere kleur geven bijvoorbeeld. Veel plezeier met jou mooie plekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.