Hoera! Marcel is drie jaar.

geplaatst in: Marcel | 0

Vandaag is Marcel jarig en hij wordt alweer drie. Alle cliché’s zijn waar, want het is zo vreselijk snel gegaan. Vandaag draait dus om onze grote knul. We vieren zijn verjaardagsfeestje pas volgende week. Vandaag gaan we gezellig op pad met hem alleen. Vliegtuigen kijken, want dat wilde hij graag. Espen blijft bij opa en oma, zodat Marcel ook echt onze volle aandacht krijgt.

Drie jaar geleden maakte Marcel mij voor het eerst moeder. Er is veel gebeurd sinds 2015 en hij groeit enorm hard. Letterlijk en figuurlijk. Marcel is aardig lang voor zijn leeftijd. Ik heb hem een paar weken geleden opgemeten, omdat we een fiets wilden kopen voor zijn verjaardag, en toen zat hij op 99 cm. Misschien is hij inmiddels dus een meter lang. Wow!

Marcel is echt een kind met een heel eigen karakter. Hij is van nature vrolijk, lief en sociaal. Hij heeft eindeloos veel energie om lekker te rennen en spelen. En om peuterstreken uit te halen. Daarnaast is hij soms wat driftig, eigenwijs en overprikkeld. Zijn mondje staat nooit stil, al praat hij de halve dag tegen zichzelf en zijn speelgoed. Hij heeft eindeloos veel fantasie. Het is aan ons om hem soms wat af te remmen en te beschermen. Soms moeilijk, maar vaak is het ook puur genieten hoe hij op zijn eigen manier door het leven vliegt. Het is ook allemaal zo herkenbaar. Marcel is van binnen en van buiten echt een ‘mini-me’, maar dan met tien keer zoveel energie.

Drie jaar dus. Na de vakantie gaat hij weer terug naar de peuterspeelzaal. Hij heeft wat moeite gehad om er zijn draai te vinden en toen hij het echt leuk begon te vinden, begon de vakantie. We hebben deze zomer elke week plekken opgezocht waar andere kindjes zijn en hij zoekt ze nu ook op om op hun eigen peuter manier samen te spelen. Ik ben zo benieuwd hoe het straks zal gaan en of hij weer moet wennen of dat het deze keer makkelijker gaat. Het komt hoe dan ook wel goed, want dat heeft hij al eerder laten zien.

Vandaag is het Marcel’s verjaardag en ik ga lekker van het weekend genieten met mijn mannen. Vliegtuigen kijken, spelen, patatjes eten en kijken wat hij van zijn cadeau vindt. Ik wens jullie allemaal een fijn weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.