Het wow-gevoel

geplaatst in: Werk & studie | 5

Aan het begin van dit blok schreef ik al over de pitch waar ik dit blok mee bezig ben op school. Voor een bekend drank merk moeten wij met een projectgroep een concept bedenken voor de komende jaren. Die opdracht is voor mijn gevoel in alle opzichten anders dan alle vorige projecten die we gedaan hebben. De manier van werken is grotendeels hetzelfde, maar aan het einde komt er veel creativiteit bij kijken.

Een aantal weken zijn we bezig geweest met onderzoeken, observeren, interviewen en analyseren. En toen konden we eindelijk beginnen met het schrijven voor ons rapport. Daarnaast waren we soms een beetje aan het brainstormen. Het grote wow-gevoel bleef echter uit. We hadden het ene wilde plan na het andere, maar kwamen er niet uit. Totdat we gisteren een gesprek hadden met de docent die ons zou begeleiden. Het contact met hem verliep het hele blok vrij moeizaam, maar gisteren ontstond er een goed gesprek. En daarna raakten we op dreef. Opeens was daar ons concept. Wow! De oplossing leek ineens al weken voor onze neus te hebben gelegen. Wat ons concept precies is, ga ik in verband met de concurrentie nog even niet verklappen. Misschien komt dat later nog.

Ik ben blij dat we gisteren ineens zo zijn opgeschoten. Hoewel er feitelijk geen letter op papier kwam, hebben we nu wel een richting die we op kunnen. Opeens zit ik vol inspiratie voor wat betreft de stukken die ik nog moet typen. Ook heb ik mijn motivatie terug gevonden. Ik had tot nu toe niet echt de drang om de pitch te winnen, als ik mijn studiepunten maar zou halen. Nu we dan een idee hebben, zit ik toch wel te denken hoe we dit over kunnen brengen als we het gaan pitchen voor de opdrachtgever. Ik heb natuurlijk geen idee waar de concurrentie mee bezig is, omdat we elkaar alleen valse informatie geven tussendoor en er flauwe grapjes over maken, maar stiekem hoop ik wel dat we eens kans maken. En ondertussen gebruik ik mijn gevonden motivatie voor het schrijven van teksten voor ons rapport.

5 reacties

 1. Stéphanie

  Wat een leuke opdracht! EN was een fijn gevoel inderdaad, als je weet wat je moet doen. Ik ben op dit moment ook ergens mee bezig, maar ik heb geen flauw idee wat er nu precies van me verwacht wordt. Vandaar ook dat ik toch maar een rondje bloglovin ging doen (a). In ieder geval: heel veel succes met het uitwerken van alle ideeën!

 2. Sandra

  Dat is nog eens een enorme uitdaging. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar wat jullie bedacht hebben. Laat het maar weten als het allemaal voorbij is.
  Heel veel succes met het uitwerken er van! En toi toi toi.

 3. Naomi

  Fijn is dat gevoel. En het gevoel als je ineens weer je motivatie hebt gevonden en herontdekt waar je voor staat. Enjoy en zet ‘m op!

 4. Sanne

  Ehm.. ik ben je mailadres kwijt. Als je nog wilt lezen kun je me die dan nog even geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.