Herrie in de nacht

geplaatst in: Life | 3

BOEM! Ik schrik wakker van een geluid wat met geen pen te beschrijven is. Het gaat door. Staat er nou iemand op een deur te rammen in de portiek? Ik loop naar de voordeur en probeer te ontdekken wat er gaande is. In de portiek hoor ik een zware mannenstem en in de achtertuin zie ik een zaklamp schijnen. Wat gebeurt hier? Ik bel in paniek 112 en zeg de telefonist wat ik hoor! Wat ik niet verwacht is dat hij zegt dat zij het zijn die dit geluid maken. De buurvrouw van beneden is onwel geworden en ze krijgen de deur niet open. Ik moet even bij mijn positieven komen en zie dan inderdaad dat er twee politie auto’s en een ambulance voor de flat staan. That makes sense! En zo hebben we voor de tweede keer in iets meer dan een jaar de ambulances voor de deur staan… Heftig!

Inmiddels is H. ook wakker geworden en we lopen met zijn twee├źn de portiek in, waar we een groepje buren aantreffen op de trap. Iedereen moet toch even weten wat er aan de hand is. Blijkbaar heeft onze buurjongen gezien dat er nog licht aan stond bij de buurvrouw en hij heeft haar op de grond zien liggen. Toen ze niet reageerde op het kloppen op het raam, heeft hij 112 gebeld. Hij is dus zowel de veroorzaker van de herrie (what else is new?) als de held van de avond. Gelukkig is de buurvrouw wel even bijgekomen en ze is nu naar het ziekenhuis gebracht. Het is even afwachten hoe het met haar gaat. Met de buren spreken we af elkaar volgende keer op een ander tijdstip te treffen en met een betere reden. Dat lijkt me een goede zaak. Voor nu dus ‘weltruste’. Al weet ik niet of ik zelf nog kan slapen vannacht…

3 reacties

  1. Huib

    vooral de vraag van de ambulance broeder zal me altijd bij blijven: “Heeft u hoofdpijn mevrouw? ja… Dat is altijd jammer”

    Geef dat mens gewoon een paracetamol….

  2. Mich

    Oh jee dat is zeker wel schrikken, pfff. En hoe is het nu met haar?

    p.s. Ik heb een nieuw blog gemaakt ­čÖé Kwam niet uit om het zelf te hosten, ben echt zon noob. ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.