Gezond afstuderen

geplaatst in: Gezondheid, Werk & studie | 5

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik bezig ben met afstuderen. Het einde komt in zicht en ik ben vaker moe dan anders. Dat komt deels door de stress en de drukte, maar ik heb het idee dat het ook te maken heeft met mijn eetpatroon. Normaal gesproken let ik wel op wat ik eet, maar als ik een tentamenweek heb, of zoals nu druk ben met mijn scriptie, dan zijn die goede gewoontes ver te zoeken. Gelukkig woon ik samen en zorgt H. dat ik af en toe een normale maaltijd eet, want de rest van de dag is doorgaans een drama!

’s Morgens begint de ellende al. Ik ben dan vreselijk lui. Na een douche ga ik op zoek naar ontbijt in de keuken. Ik ben dol op fruit en gezonde dingen, maar ik heb er ’s morgens een hekel aan om iets klaar te maken. Soms grijp ik naar een banaan, maar meestal stuit ik dan al op iets ongezonds en dan eet ik dat. Of ik maak een boterham met hagelslag. Daar drink ik dan het liefst iets bij wat uit een pakje of een blikje komt. Dan hoef ik geen glas te pakken. Als ik ga studeren dan gaat dit door. Ik drink frisdranken, energiedrankjes en andere rotzooi en ik snoep ondertussen alles wat los en vast zit.  Slecht slecht slecht! Ik weet het, maar het lijkt alsof ik er niet mee kan stoppen.

Toch heb ik me voorgenomen om het deze keer aan te pakken. Deze week haalde ik dus de blender weer uit de kast. Ik maakte lekkere sapjes om de dag mee te beginnen, zodat ik alvast wat gezonds binnen had. Daarnaast kocht ik druiven, zodat ik iets kon snoepen tijdens het typen en ik maakte af en toe een kop thee voor mezelf. Het is een goed begin, maar het kan nog veel beter. Ik voel in ieder geval aan mijn lichaam dat ik beter voor mezelf moet gaan zorgen de komende weken! Ik wil tenslotte (gezond) de eindstreep halen.

Hebben jullie nog gezonde en makkelijke (en lekkere!) tips voor me?

5 reacties

 1. Dina

  Wat goed van je, het is altijd zo makkelijk om in een ‘slecht’ leefpatroon te vallen wanneer je het zo druk hebt.

 2. Marcella

  Ik hou erg van cherrytomaatjes, en daarmee heb je hetzelfde snack effect als met snoep. Of wat studentenhaver, werkt ook perfect én dat vult ook meer. Verder koop ik graag koeken zonder suiker en met dus alleen maar natuurlijke toevoegingen. Het is even uitproberen welke je lekker vindt, maar het is even makkelijk als een ongezonde koek pakken.

  Succes!

 3. Laura

  Herkenbaar, ik ben ook aan het afstuderen (2e opleiding) en dat is gewoon heeeel vermoeiend! Pak ook je rust! Hmmmm, en nootjes is een goede! En lekkere verse sapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.