Favoriete kinderboekjes

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 5

Terwijl iedereen aan het klussen is, denk ik soms al wat verder dan de babykamer. Ik wil graag plankjes ophangen en zorgen dat mijn favoriete kinderboekjes van vroeger er alvast op staan zodat we die straks kunnen voorlezen aan de kleine. In de hoop dat hij net zo’n boekenwurm zal worden als ik zelf ben. We hebben inmiddels al boekjes van Dikkie Dik, Kikker en Nijntje (in ’t Utregs), maar er zijn meer boekjes die ik graag zou willen kopen. Deze heb ik vandaag even op een rijtje gezet voor jullie.

*****

Rupsje Nooitgenoeg – Erix Carle 

Rupsje Nooitgenoeg

Het eerste boekje dat in mij opkomt is ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Dit boekje hadden wij thuis niet, maar op school was hij er wel en mijn vriendinnetje uit de straat had hem ook. Ik vond dat boekje geweldig. Die rups die zich als het ware door het boekje heen eet. Tegenwoordig zijn er een heleboel versies van dit boekje te koop, dus ik moet maar eens in de boekwinkel gaan snuffelen welke het leukst is voor ons kindje.

 *****

Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

Jip en Janneke

Jip en Janneke waren vroeger al leuk, maar daar heb ik nu nog steeds wel iets mee. Stickers, tape en kaartjes koop ik nog wel eens voor mijn snailmail. Het boek heb ik zelf niet meer, dus dat moet er wel opnieuw komen. Sowieso is Annie M.G. Schmidt natuurlijk geweldig, dus het liefst zou ik ook al haar andere boeken bij elkaar sparen, zoals Floddertje, Otje, Pluk van de Petteflat en nog zoveel anderen. Ik was zelf ook altijd dol op haar boek ‘Een visje bij de thee’, met korte verhaaltjes erin. En op Minoes, maar die staat hier al in de kast!

*****

Pim en Pom – Mies Bouhuis 

Pim en Pom

Een verhaal over katten, hoe kan het ook anders. Ik kan me deze katten nog herinneren van vroeger, maar dat was wel een boek wat ik van de bibliotheek leende. Ik vind het wel leuk om nu naar een boek te zoeken voor onze kleine en dan hoop ik dat ik onze kleine het ook leuk zal vinden.

*****

Wat waren jouw favorieten vroeger? Welke kinderboeken mogen volgens jou echt niet ontbreken op de boekenplank van de baby?

5 reacties

 1. Kim

  Ja, de boeken die jij noemt vind ik ook erg leuk! Alleen Pim en Pom ken ik niet. Wat niet kan ontbreken is Dribbel. Dat hondje…echt ik zwijmel weg!

  Daarnaast vind ik De Mooiste Vis van de Zee. De kaft heeft op mij als klein meisje veel indruk gemaakt. Ik vond de vis er zo mooi uitzien met het zilver tussendoor.

  Ja, ik denk dat dat het wel is 🙂

 2. Serena

  Goh, daar moest ik even over nadenken hoor. Ik denk dat ik in de iets oudere categorie zit… Eeven een lijstje van wat ik zoal las.
  * Pietje Puk
  * Pietje Bell
  * Nienke en Linda
  * De Vijf
  * De babysittersclub
  * Pinkeltje

  Jip & Janneke vond ik inderdaad ook erg leuk toen ik klein was.

  • Roxanne

   Van de Vijf heb ik hier de omnibussen staan dat vond ik geweldig! Net als alles van Roald Dahl. En ja de babysittersclub las ik ook graag 🙂

 3. Tamarah

  Mijn favoriet waren De Kleine Prins en De Gelukkige Prins. De Kleine Prins heb ik alleen in het Frans nu, dus daar moet ik nog een keer een prentenboekversie van vinden. De Gelukkige Prins heb ik mijn eigen prentenboek van toen ik klein was nog van en daar ben ik heel zuinig op, aangezien die bijna nergens meer te krijgen is. Verder las ik alles van de Olijke Tweeling, maar toen was ik al wat ouder 🙂

  • Roxanne

   De kleine prins heb ik alleen in het Engels geloof ik 🙂 misschien ook maar eens naar op zoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.