Emotioneel weekend

geplaatst in: Familie | 3

Aankomend weekend wordt een beetje gek. Het wordt een emotioneel weekend, maar hopelijk ook een mooi weekend. Mooi omdat we voor het eerst Vaderdag gaan vieren met Marcel. Emotioneel vanwege mijn opa en oma. Zaterdag is het een jaar geleden dat mijn opa overleed. Zondag zou mijn oma jarig geweest zijn. Dit wordt de eerste verjaardag dat ze er niet meer is. We vierden haar verjaardag vaak op Vaderdag. Het voelt allemaal een beetje gek zo zonder opa en oma.

hand-in-handBron

Dat leven en dood vaak hand in hand gaan, is me in 2015 wel duidelijk geworden. Op de crematie van opa was ik zeven maanden zwanger. Ik vond het gek om zwanger te zijn tijdens een crematie. Mooi, omdat Marcel steeds op het juiste moment even een schopje gaf en ik me niet zo alleen voelde. Ik voelde het echt als een steun. Moeilijk omdat iedereen het over de baby wilde hebben, terwijl ik eigenlijk wilde rouwen. Dat maakte alles zo vreselijk dubbel. Het was ook gek dat opa er niet meer zou zijn. Hij was er eigenlijk al heel lang niet meer, vanwege zijn Alzheimer. Nooit zal hij weten dat ik een zoontje heb gekregen. Hij kon het niet meer onthouden, hij wist niet meer wie ik was en nu is hij er helemaal niet meer. De kleine is er nu wel. Hij zou het mooi gevonden hebben, dat weet ik zeker.Ā Oma heeft Marcel gelukkig nog wel gezien. Marcel was te klein om het zich te kunnen herinneren, maar we hebben nog wel foto’s kunnen maken samen. Ze was ook dol op die kleine, dat was zo fijn.

Toch was het vorig jaar een jaar met grote levensgebeurtenissen. Het verlies van zowel opa als oma en de geboorte van een kleintje. Ik verloor twee dierbaren, maar ik werd ook moeder. Het hakte er allemaal best wel een beetje in bij mij. Gelukkig gaat alles verder prima met me. Ik denk veel aan oma, maar ik heb ook gewoon een mooi leven met mijn kleine vent. Dit weekend vallen deze gebeurtenissen weer even samen en daarom weet ik dat ik een emotioneel weekend voor de boeg heb. Ik ga zeker terug denken aan mijn lieve opa en oma, maar zondag is het ook gewoon Vaderdag.

3 reacties

    • Roxanne

      Ik ben al de hele week een beetje uit mijn doen… šŸ™ Het is gewoon niet leuk om dierbaren te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.