Emily Owens MD

geplaatst in: Film, TV & Theater | 14

Ik ben dol op ziekenhuisseries. Als tiener keek ik elke vrijdagavond naar E.R. Op maandag werden deze afleveringen uitgebreid geanalyseerd met mijn vriendinnen op school. In de loop der jaren heb ik veel series gevolgd, maar series waar dokters en/of ziekenhuizen een rol in spelen zijn altijd mijn favoriet geweest. Dat heeft vast iets te maken met het feit dat ik vroeger graag geneeskunde had willen studeren (ware het niet dat ik heel slecht ben in exacte vakken!) Het is dan ook niet vreemd dat Grey’s Anatomy op dit moment mijn favoriete serie is. Natuurlijk is er altijd ruimte voor een leuke nieuwe serie. Zeker nu een paar van mijn favorieten gestopt zijn. Toen ik de trailer zag voor de nieuwe ziekenhuisserie Emily Owens MD op Net 5, was ik eigenlijk meteen nieuwsgierig. De serie is op 11 maart begonnen en ik heb inmiddels de eerste twee afleveringen gezien.

Emily_Owens_MD_poster

“In de nieuwe serie Emily Owens MD speelt de dochter van Meryl Streep, Mamie Gummer, de hoofdrol. Ze speelt Emily Owens die aan haar eerste stagejaar in een groot ziekenhuis begint. Daar hoopt ze haar imago als high school-nerd achter zich te laten en uit te groeien tot een briljante arts. Emily merkt echter al snel dat het ziekenhuis wel erg veel op de middelbare school lijkt. (…) Ondanks dat Emily high school heeft verlaten en nu als serieuze stagiaire lange uren maakt en onder hoge druk werkt, voelt ze zich toch weer het ‘gekkie’ van de groep. Zal ze ooit van dit imago afkomen?” (Bron

Emily Owens MD, acteurs

Mijn eerste indruk van de serie is positief. Ik vind het erg leuk dat je Emily door de afleveringen heen hardop hoort denken. Vervolgens doet ze steeds het tegenovergestelde van wat ze denkt. Emily is een beetje onhandig in de omgang met haar collega’s en dat levert vreemde situaties op, maar ze werkt hard en ze gaat tot het uiterste als het gaat om haar patiënten. Voor nu kan ik alleen maar zeggen dat ik het een leuke serie vind en dat ik hoop dat het leuk blijft! Dan blijf ik zeker kijken.

Emily Owens MD is elke maandag om 21.25 uur te zien op Net 5.

14 reacties

 1. Melissa

  Hier was ik echt heel benieuwd naar! Steeds geen tijd gehad om er naar te kijken… maar ik vroeg het me heel erg af 🙂

 2. Sandra

  Dat leek mij dus ook een leuk programma, maar ik zie dat je voor het terug kijken moet betalen en daar pas ik voor.

  • Roxanne

   Ja dat is ook fijn, maar die kijk ik meestal direct met Amerika mee 🙂 dus ik kijk fijn weer mee want ik kan het wel 200 keer zien!

 3. Lyanne

  Ik kende deze serie helemaal niet, maar klinkt wel echt goed! Ik hou van series en ziekenhuizen. 😉

 4. Niki

  Ik heb zo genoten van Emily! Zo jammer dat ze besloten hebben om het van de buis te halen!

 5. Mich

  Ik zag enorm veel reclame voor deze serie, ik hou van Greys, maar dit leek mij toch een beetje een kluns?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.