Elke dag post

geplaatst in: Internet & Technologie, Post | 5

Volgende week gaan de prijzen van de postzegels weer omhoog. Zelf heb ik vast een stapeltje ingeslagen zodat ik nog even vooruit kan, maar op de lange termijn zal ik er ook aan moeten geloven. Ik kan me er enorm over opwinden dat de prijzen van postzegels telkens omhoog gaan en dat PostNL minder dagen per week wil gaan bezorgen. Ik snap echt wel dat er minder post bezorgd wordt in deze tijd en daar zijn allerlei redenen voor te verzinnen. Mensen spreken elkaar bijvoorbeeld al via het internet en hoeven geen brieven meer te sturen, maar dat is niet de enige reden. Ik ben er zelf ook schuldig aan, want ik vraag bedrijven om me te mailen zodat er geen belangrijke post kwijt raakt en omdat het geen toegevoegde waarde heeft om rekeningen per post te ontvangen. Ik betaal ze tenslotte ook als ik achter mijn computer zit.

Schrijven op het balkonPost voor Italië

Toch ben ik van mening dat PostNL de zaak anders aan zou kunnen pakken. Op dit moment is PostNL eigenlijk alleen maar op een negatieve manier in het nieuws, maar ze hadden er ook voor kunnen kiezen om het versturen van post op een positieve manier te kunnen benaderen met een leuke campagne of een ander initiatief om jongeren (weer) in de pen te laten klimmen. Er zijn namelijk genoeg mensen die nog graag een kaartje sturen (via Postcrossing of uit zichzelf) en brieven schrijven. Ik zou het in elk geval vreselijk vinden als de post op een dag helemaal zou verdwijnen. Wat komt er dan voor terug? Wordt het dan steeds duurder of moeten we allemaal een postbus aanschaffen en onze post zelf ophalen? Ik hoop in elk geval dat de ‘echte post’ nooit helemaal zal verdwijnen en dat er altijd een mogelijkheid zal blijven om brieven te blijven sturen.

Gelukkig ben ik niet de enige die zich bezig houdt met dit onderwerp. Snail-mail.nl kwam deze week namelijk met een positief bericht over het versturen van post. Hoe leuk zou het zijn als we met z’n allen elke dag post zouden versturen, zodat we zelf ook vaker iets zouden ontvangen? Het idee van #elkedagpost is dat we zelf het initiatief nemen om (bijna) elke dag van de week iets te versturen, zodat we kunnen laten zien dat het versturen van echte post nog niet is uitgestorven. Door online foto’s te posten met de hashtag #elkedagpost kun je vervolgens aan anderen laten zien dat je mee doet. Ik blijf in ieder geval post versturen en ik ga proberen hier vaker foto’s van te maken.

Doe jij ook mee?

5 reacties

 1. Peet

  Aah wat lief dat je hier ook een blog over schrijft. En super dat je mee doet! Hoe meer zielen, hoe meer post, hoe meer vreugd. (En toch ook voor PostNL lijkt me, omdat zij dan werk houden?!)

 2. Anne

  Wat een leuk idee! Ik verstuur zelf eigenlijk alleen kaartjes bij vakantie, verjaardagen of andere bijzondere dingen.. Maar zou het best vaker kunnen doen! Leuk 🙂

 3. Sanne

  Leuk idee! Helaas wil het schrijven op dit moment niet elke dag lukken, maar normaal gesproken gaat er dagelijks wel een brief voor iemand op de post.

 4. Zina

  Ik vind dit echt een héél leuk initiatief, omdat post krijgen toch nog altijd veel leuker blijft dan een mailtje ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.