Een terugblik op de jaren 90

geplaatst in: Life, Muziek | 18

Deze week is het weer tijd voor 90’s Request op 3FM en dus komen alle oude bekende nummers uit de jaren 90 weer voorbij op de radio. Ik luister normaal gesproken alleen naar de radio als ik in de auto zit, omdat het me tijdens het werken nog wel eens kan afleiden. Vandaag maak ik hier een uitzondering voor. De live stream staat inmiddels aan en ik luister lekker mee naar de muziek uit mijn jeugd.

Op de blog van Serena las ik net haar hoogtepunten van de jaren 90. Het is wel erg leuk om terug te blikken naar die tijd en te kijken naar foto’s uit die tijd. Ik was zelf nog best jong in de 90’s. In 1990 werd ik zes jaar oud en aan het einde van de jaren 90 werd ik vijftien. Op deze foto uit mijn album was ik zeven jaar oud. Hij is genomen in 1991.

In de jaren 90:

 • Gingen wij jarenlang elke zomer naar de camping;
 • Zat ik op softbal;
 • Speelde ik keyboard (en een beetje piano);
 • Beleefde ik mijn eerste klassenfeestjes;
 • Verhuisde ik van Wijk bij Duurstede naar Houten;
 • Ging ik naar de middelbare school;
 • Was ik helemaal fan van boybands en dan vooral van de Backstreetboys;
 • Ging ik voor het eerst naar concerten;
 • Schreef ik al brieven naar mijn penvriendinnen;
 • Begon ik met stijldansen;
 • Leerde ik mijn eerste vriendje kennen;
 • Kreeg ik mijn eerste zoen.

Ik zou uren kunnen praten over wat ik ‘vroeger’ deed, maar wat mij het meeste is bijgebleven uit de jaren 90 is de muziek. Mijn eigen muzieksmaak is in de afgelopen twintig jaar enorm veranderd, maar de muziek uit de jaren 90 speelt hier nog altijd een grote rol in. Hoewel ik in die tijd zelf het liefste naar boybands luisterde, ben ik later ook de andere muziek uit die tijd gaan waarderen. Dit waren de jaren waarin mijn liefde voor muziek is aangewakkerd. Later als ik oud en grijs ben, zal ik waarschijnlijk roepen dat alles beter was in de jaren 90. Toen maakten ze namelijk nog echte muziek!

Wat zijn jouw hoogtepunten uit de jaren 90? 

18 reacties

 1. Kim

  Leuk artikel!
  Euhm…dat is moeilijk, want in 1990 was ik 3 jaar en in 1999 was ik dus 11…ik heb niet zoveel meegekregen als wat jij hebt. Maar begin het nu allemaal in te halen 😉
  Maar wat mij onder andere is bijgebleven dat Belle en het Beest de film was die grijs gedraaid is en dat ik helemaal gek was van de Spice Girls!
  Soms zet ik hun muziek nog op om lekker uit mijn dak te gaan.

 2. Lyanne

  Leuk om te lezen wat hij in de jaren ’90 deed! Ik heb inderdaad ook niet zo heel veel meegekregen van deze jaren, net als Kim. En die penvriendinnen: die heb ik ook heel lang gehad! 😉

 3. Ronald

  Leuk Rox, jij ging van Wijk naar Houten waar heb je gewoond in Wijk eigenlijk. Ik woon in de horden. Nu 16 Jaar, en welke school heb je gezeten . Waren leuke jaren ook voor mij

 4. Serena

  Hihi, leuk om te zien hoe iets jongere mensen alles beleven. Ik kreeg in 1997 zelfs al een vaste baan. Wel leuk dat je mijn voorbeeld gevolgd hebt!!!

 5. Petra

  Ik voel me heel erg jong, haha! Ik werd in the 90’s geboren en ging naar de basisschool, ik speelde heel veel buiten en ik denk dat dat het wel zo’n beetje was, haha!

  • Roxanne

   Geniet ervan 😉 ik begin me wel een beetje oud te voelen nu de 30 steeds dichterbij komt!

 6. Sanne

  De jaren 90 ging ik in als 16 jarige puber. En eind jaren 90 was ik getrouwd met mijn ex en verhuisd naar een hele andere stad. Er is in de jaren 90 heel veel gebeurd… mijn opa stierf en ik raakte in een eerste psychose. Toch ook heel veel leuke dingen natuurlijk die er voorbij zijn gekomen. Maar het zijn toch ook weer een beetje de jaren die ik wil vergeten.

  Wat was jij trouwens een schatje!

 7. Suzanne

  Leuk om ook eens een blogje aan te wijden! De jaren 90 stonden voor mij toch wel helemaal in het teken van de puberteit. Voor het eerst uit, eerste vriendje, stiekem roken. Series op tv als de Vrouwenvleugel en GTST dat toen begon. Arnie! Telekids. Call TV. Zo’n andere tijd dan nu!

 8. Marije

  Oh de jaren 90 waren fantastisch 😉 Ik kreeg ook mijn eerste zoen, mijn allerliefste en enige zusje werd geboren, ik mocht voor het eerst stappen en Pittige Tijden: de gaafste serie EVAH 🙂

 9. Angel

  Wat leuk! Stiekem vind ik de jaren 90 leuker dan nu, ik had zo’n fijne jeugd. Echt gespeeld en zo. Tegenwoordig zie ik hoe de kinderen nu zijn met hun smartphones… Ja, ik begrijp dat zelf niet!

  • Roxanne

   Ik snap dat ook niet hoor. Wij hadden wel een Nintendo, maar mijn moeder schopte me echt wel naar buiten als de zon scheen. Wij speelden buiten, klommen in bomen, hadden lol en kwamen vies weer thuis (waar mijn moeder zuchtend van die plaatjes op mijn spijkerbroek zette als er weer eens een gat in zat op de knie!)

 10. Roxanne

  Je bent niet de enige! na een weekendje weg loop ik al hopeloos achter, laat staan na je vakantie! Doe rustig aan zou ik zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.