De Nederlandse leesmarathon

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 5

Af en toe zie ik op de blog van Judith een leesmarathon voorbij komen. Elke keer vind ik het gaaf om te zien hoeveel boeken er dan gelezen worden. Het leek me erg leuk om mee te doen, maar het kwam me nooit uit. Ik was meestal net druk met mijn studie en dan wilde ik niet teveel tijd besteden aan het lezen van gewone boeken. Nu heb ik alle tijd om te lezen en komt het er nog niet altijd van, omdat ik ook veel andere dingen wil doen.

Leesmarathon

Bron

Deze week zag ik een aantal keer iets voorbij komen over een Nederlandse leesmarathon op Goodreads en op Twitter. Dat klonk gaaf! Ik houd nu eenmaal veel van lezen. De leesmarathon duurt van 29 juli tot 4 augustus en in die tijd proberen de deelnemers zoveel mogelijk boeken te lezen. Ik moet maar eens een mooi doel gaan stellen voor mezelf (daar kom ik nog op terug!) en wat leuke boeken opzoeken om tijdens die week te lezen. Ik ga gewoon mee doen deze keer en wie weet heb ik de smaak dan wel te pakken.

Heb jij wel eens meegedaan aan een leesmarathon? En zo ja; hoe was dat?

5 reacties

 1. Dina

  Wat een leuk idee. Ik heb sinds afgelopen weekend ook alweer 2 boeken gelezen (ik heb daar gewoon het hele schooljaar geen tijd voor gehad!).

 2. Judith

  Ik heb al een aantal keren meegedaan met bijv. de Engelse 24hour readathon. Dat werkt heel goed, dan lees je 24 uur achter elkaar (of zolang als je het volhoudt). Hoe het bij een week gaat, weet ik niet zo goed, je kunt tenslotte niet blijven doorlezen. Maar lezen je prioriteit maken, daar zal het op neerkomen.

  Ik doe ook mee! Ik hoop dat je een paar leuke boeken uitkiest – tip: houd het makkelijk en kort. Geen 600 bladzijden, want dan komt er geen einde aan. Dan zie je iedereen die meedoet aan z’n derde boek bezig en zit jij nog steeds in je eerste…

  • Roxanne

   Ik denk ik dat ik vooral overdag ga lezen, want ik heb vakantie en H. is gewoon aan het werk overdag. Dan houd ik het een beetje overzichtelijk!

 3. Karlijn

  Wat leuk, dit is de leesmarathon van Joany toch? Ik ben jammer genoeg niet thuis, waardoor ik niet mee kan doen. Maar een volgende keer doe ik zeker mee. Heb je al boeken klaarliggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.