De katten en de baby – deel 2

geplaatst in: Huisdieren, Marcel | 4

Katten en de baby

‘Hoe gaat dat nou met de katten en de baby dan?’ 

Die vraag krijgen we nog steeds heel vaak. Ik schreef al eens dat ik nog niet goed wist wat er zou gaan gebeuren. De katten waren in het beging heel erg rustig en een beetje nieuwsgierig, maar hoe dat zou gaan uitpakken, wist ik echt niet.

Inmiddels is Marcel zestien weken oud. De katten weten eigenlijk niet beter of er is een klein mannetje in huis. Eentje waar ze nog niet veel hoogte van krijgen, want hij kan nog niet veel. Toch blijven ze lief voor hem. Zelfs nu hij met die kleine handjes alles vast wil pakken (en het liefst ook nog in zijn mond wil stoppen.) Als er een kat in de buurt is, steekt hij zijn handje uit om haar aan te raken.

Poes Kitty moet er niet zoveel van weten. Die komt met mij knuffelen als ik alleen zit en verder gaat ze haar eigen gang. Ze zal verder niet gemeen doen, maar het hoeft van haar ook niet zo. Bella lijkt er meer aan gewend te zijn. Die past zich op haar manier aan. Ik heb nu eenmaal vaak de kleine op schoot of bij me in de buurt en ze wil wel graag aandacht van mij. Bella gaat dus gewoon bij ons liggen. Ze geeft dan kopjes aan mij en aan Marcel en zoekt een plekje om tegen hem aan te kruipen. Ik ben er wel voorzichtig mee en zal ze niet snel zonder toezicht zo laten liggen, maar als ik erbij ben, kan het niet zoveel kwaad. Eigenlijk is het vooral heel schattig om te zien hoe die twee met elkaar om gaan.

Ik ben wel benieuwd wat er gaat gebeuren als hij straks gaat kruipen. Nu moeten de katten naar hem toe komen, maar dan kan hij op zijn beurt ook achter de katten aan gaan. Dat wordt nog wat. Voorlopig is het nog niet zo ver.

4 reacties

 1. sammie

  Fijn dat het goed gaat, die foto is zo schattig!
  Katten gaan gelukkig al snel hun eigen gang maar leuk dat Bella er toch gewoon bij komt liggen.

 2. Simone

  Hier gaat het ook goed tussen de katten en de baby. De interesse komt met name van mijn dochtertje en dat uit zich inderdaad naar grijpen naar de katten. Die op hun beurt denken dat ze gewoon geaaid worden en vaak weglopen als het ze niet aan staat. De katten moeten vooral wennen aan veel minder aandacht van mij omdat ik veel met de baby bezig ben. Nu moeten zij op hun beurt wachten voor ze op schoot kunnen. Daardoor gaan ze nogal eens teleurgesteld naar buiten.

 3. Liess

  Lieve foto.
  Wij hebben 3 a 4 katten, (3 die binnenkomen) en ook katten die erg graag bovenop je gaan liggen, liefst ergens op je borst, in je gezicht, op je mond.
  Dat is waar ik t bangst voor ben, dat ze wat gemeens zouden doen dat zie ik niet gebeuren, mn nichtje van 3 loopt ermee door de kamer alleen met een arm om hun nek en dat vinden ze allemaal best. Wel ben ik bang dat ze op m gaan liggen alsik even naar de wc loop, of even bezig ben en het niet door heb…
  Nog 18 weken en dan zullen we t zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.