De Floor Omnibus – Renee van Amstel

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 2

Floor omnibusTitel: De Floor Omnibus
Auteur: Renee van Amstel
Uitgever: Karakter
ISBN: 9789045208534
Genre: Erotiek, Fictie
Aantal pagina’s: 736
Waardering: ★★

Ik heb dit boek van Uitgeverij Karakter gekregen zodat ik er een recensie over kon schrijven.

De Floor omnibus bestaat uit drie boeken:

  1. De overgave van Floor
  2. Het spel van Floor
  3. De extase van Floor

Waar het boek over gaat

Floor is een succesvolle high potential bij een telecombedrijf. Ze is begin dertig, leuk om te zien en gezegend met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Op een feestje ontmoet ze Rick, een paar jaar ouder, aantrekkelijk en als registeraccountant bezig met een veelbelovende carrière. Rick is in alle opzichten de ideale man: aantrekkelijk, succesvol, lief en attent. Binnen een uur is Floor hopeloos verliefd en binnen een week hebben ze een relatie en veel, heel veel, seks.

Gaandeweg ontdekt Floor dat Rick een tot dan toe nauwelijks ontwikkelde fascinatie heeft voor sm. Er gaat een nieuwe wereld voor beiden open, Floor doet ineens dingen waarvan ze gedacht had die nooit te zullen doen, maar ze geeft zich over zonder terughoudendheid. Ook als Rick weer uit beeld is, gaat ze er helemaal in op. Ze ontmoet Jon, die thuis is in de Japanse bondagetechniek shibari, en het verlangen naar overgave bij haar aanwakkert.

Floor komt er echter achter dat ze nog gevoelens voor Rick koestert en heeft daarom, met instemming van Jon, Rick weer toegelaten tot haar seksleven. Ze geniet van haar twee mannen, maar er dringt zich tegelijkertijd een onmogelijke keuze op…

Wat ik van het boek vond

Het eerste deel – De overgave van Floor – was even ‘schrikken’. Floor ontmoet in hoofdstuk één een man, is meteen verliefd en BOEM daar gaat ze dan. Ik heb Vijftig Tinten Grijs gelezen, maar echt, dit boek bevat echt veel meer seks! Ik vind de Nederlandse taal zelf al vrij snel heel plat als het over zulke onderwerpen gaat. Het boek las lekker weg, sommige dingen waren best spannend, maar om nu te zeggen dat dit mijn genre is? Nee, eigenlijk totaal niet. Toch was ik ook wel benieuwd wat er nu verder zou gebeuren met Floor.

Gelukkig beviel het tweede deel van de trilogie – Het spel van Floor – me beter. Floor is weer vrijgezel en we zijn een paar jaar verder. In het begin vertelt ze vooral over haar nieuwe baan als marketing manager van een glossy. Kijk, dat is iets wat ik wél snap. Ze ontmoet een leuke kerel (Jon zonder H) en loopt deze keer niet te hard van stapel. Of eigenlijk loopt hij vooral niet te hard van stapel. Hoe dan ook, het eerste deel van dit boek bevat eigenlijk vooral ‘normale’ hoofdstukken zoals je dat bij een roman zou verwachten. Het boek kabbelt een beetje verder. Hier en daar duikt er nog een spannende scène op, maar ik werd niet echt warm van de relatie van Floor en Jon. Ook als Rick weer op het toneel verschijnt, is dat niet meer hetzelfde als in het eerste deel. Ik vond Rick best een beetje een eikel nadat hij Floor in deel één zo in de steek gelaten heeft. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ze hem weer wil zien.

Floor kan uiteindelijk niet kiezen tussen Jon en Rick en in het derde deel – De extase van Floor – begint ze daarom maar met beide mannen een relatie. Op dat punt verloor het verhaal wat mij betreft alle geloofwaardigheid. Met twee mannen een relatie beginnen is één ding, maar dat je met beide partners een bdsm relatie kunt opbouwen, vond ik erg tegenstrijdig. Gelukkig heeft Floor dit ook in de gaten en lijkt het er toch op dat ze een keuze zal maken. Of ik hetzelfde gekozen had weet ik niet goed, maar als ik Floor was, had ik beide mannen aan de kant gezet en was ik alleen verder gegaan. Wie weet was er dan wel een leuke derde man opgedoken?

2 reacties

  1. Sheila

    Het klinkt verschrikkelijk. Niet omdat het over sex gaat ofzo, maar meer omdat het zo’n hype onderwerp is waar ik wel een beetje moe van wordt. Het spreekt me totaal niet aan.
    Sheila recently posted…Sharing van blogpostsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.