Boem – over vuurwerk en veiligheid

geplaatst in: Marcel | 3

‘Boem?’ Marcel kijkt me vragend aan. Hij weet niet wat er buiten gaande is en daarom gaat hij niet slapen. Het vuurwerk klinkt al de hele dag hard om ons heen. Ik probeer hem gerust te stellen en loop met hem naar het raam. ‘Kijk eens hoe mooi?’ Hij legt zijn hoofdje op mijn schouder. Nog niet helemaal gerust gesteld, maar als mama niet bang is, dan zal het wel goed zijn.

Bij ons is dit één avond per jaar. Ik vergelijk de herrie met ‘oorlog’ en tik mezelf mentaal op de vingers. Dit heeft niets met oorlog te maken. Buiten steken mensen vuurwerk af. Wij weten dat en daarom kan ik mijn kleintje gerust stellen. Ondertussen denk ik even aan mensen die echt in een oorlogsgebied wonen, waar de moeders hun kinderen niet gerust kunnen stellen omdat het gewoonweg niet veilig is. Die moeders zijn zelf ook bang. Een angst die ik me echt niet voor kan stellen. Gelukkig. Dat neemt niet weg dat het me raakt. Als moeder wil je je kind beschermen tegen de boze buitenwereld.

Als mijn kleine man uiteindelijk in slaap valt, is hij zo moe dat hij het echte vuurwerkgeweld om 12 uur niet meer mee krijgt. Hij slaapt de rest van de nacht door in zijn campingbedje bij opa en oma in de woonkamer. Ik kijk naar hem en voel een golf van liefde door me heen gaan. Mijn kleine man. Ik hoop dat ik jou voor altijd kan beschermen en dat je nooit écht bang hoeft te zijn dat ons huis niet veilig is.

3 reacties

  1. Marieke

    Mooi geschreven! Soms lijkt het ook net oorlog met al die doffe dreunen en harde knallen. En is toch moederinstinct om je kind daartegen te beschermen.
    Marieke recently posted…Happy New YearMy Profile

    • Roxanne

      Je moet er toch niet aan denken dat je daar zit met je moederinstinct en al je beste bedoelingen en dat je dan niks kunt doen! 🙁 Ik word daar best verdrietig van. En geef mijn kindje nog maar een extra knuffel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.