De zomervakantie is begonnen en of je nu op vakantie gaat of niet, bij de zomervakantie denk je al snel aan het zwembad en het strand. Kinderen vinden het nu eenmaal heerlijk om met water (en zand) te spelen. Als je kindje nog niet zindelijk is, dan is het verstandig om naast zonnebrand, handdoeken en een zwembroekje ook een zwemluier bij de hand te hebben. Je kunt kiezen voor wegwerpluiers, maar er zijn genoeg redenen om je ook eens te verdiepen in de voordelen van wasbare zwemluiers.
Voordelen van wasbare zwemluiers
Allereerst is het natuurlijk beter voor het milieu om te kiezen voor wasbare zwemluiers in plaats van wegwerp zwemluiers. Elke luier die je niet weggooit, komt niet op de grote berg met afval terecht. Toch is dit voor mij niet de belangrijkste reden om te kiezen voor wasbare zwemluiers. Ik vind het namelijk vooral fijn dat je er veel geld mee kunt besparen, zeker wanneer je vaak gaat zwemmen met je baby of peuter. Je schaft namelijk één of twee wasbare zwemluiers aan en daarna kun je ze iedere keer uitwassen na het zwemmen. Dit betekent ook dat je altijd een zwemluier bij de hand hebt en dat je niet meer na hoeft te denken over hoeveel zwemluiers je nog hebt en of je al een nieuw pak moet halen.
In principe is het niet noodzakelijk om een zwembroekje aan te trekken over een zwemluier, maar de gemiddelde wegwerp zwemluier is wel een beetje saai. Met een wasbare zwemluier kun je kiezen voor een toffe print. Het is daarom niet meer nodig om ook een zwembroekje aan te schaffen en daar kun je dus ook op besparen. Een ander voordeel is dat je zelf kunt kiezen welke soort sluiting je het handigst vindt. Je kunt kiezen voor drukknopen, klittenband of gewoon een broekje wat je zo aan kunt trekken. Door de verschillende vormen en maten is een wasbare zwemluier baby en/of peuter proof. Je kunt zelf kiezen voor het merk wat het beste past bij het figuur van jouw kindje.
Tot slot
Als laatste wil ik je nog praktische tip mee geven. Een zwemluier gebruik je wanneer je kindje nog niet zindelijk is. Als moeder kwam ik er al vrij snel achter dat je de zwemluier pas om moet doen wanneer je in het zwembad bent. Een gewone luier is ervoor gemaakt om vocht te absorberen en dit maakt een luier al snel erg zwaar als hij vol zit. Een zwemluier laat het water door en dit betekent dus ook dat de zwemluier wel de ontlasting maar niet de plas opvangt. Dit betekent dus ook dat je kindje gewoon doorlekt wanneer je thuis alvast een zwemluier aantrekt. Voor kersverse ouders is deze informatie wel slim om in het achterhoofd te houden.
Geef een reactie